23th May 11.19PM

Posted in: - 2 Comment
Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Akan lahir selepas aku beberapa pemimpin yang mementingkan diri sendiri dan yang melakukan perkara-perkara yang tidak disukai oleh kamu. Para Sahabat bertanya, “Wahai Rasulullah apakah yang engkau hendak perintah dikalangan kami ini sekiranya terdapat perkara seperti itu? “Baginda s.a.w. menjawab, “ hendaklah kamu menunaikan tanggungjawab kamu dan memohon kepada Allah segala hak-hak yang kamu perlukan.”

Riwayat Al-Bukhari dan Muslim

23th May 2011 GMT +8

Posted in: - 0 Comment
Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu.Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas utk diri sendiri.
Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah.
Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan.
~Imam Hasan Al-Basri~

22th May 2011 8:48AM GMT +8 [Re-Edit]

Posted in: - 0 Comment
Semoga mangsa-mangsa tanah runtuh dan rakyat Palestin dilindungi Allah. amin


"Rasulullah SAW bersabda. "Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka."Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?" Baginda menjawab; "Apabila telah bermaharajalela bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita" - Ibnu Majah. via AtiQah Haron"

19th May 2011 3.08PM GMT +8

Posted in: - 0 Comment
Hari ni, tak banyak keistimewaan sangat. Cuma, aku bersyukur sebab dapat claim warranty laptop aku ni, sebab button play ada yang leftout. [laptop model Compaq Presario CQ42]. Tah camna dia leh cabut. getah dia tak sehati dengan button tu. last2 dalam bulan 3 tu tercabut getahnya. payah la nak tekan button play bila nak play lagu guna Windows Media Player, hanya mampu tekan ja, tapi agak bahaya sebab tiada resistant untuk elektrik, kalo voltan elektriknya tinggi, sah aku kena kejutan elektrik. Allahu'alam.. Tadi tu pun, keluar dgn bapak aku, thanks la sbb dia sudi bawak aku gi sana, dgn susah payahnya, demi anak-anak dan warranty aku yang akan tamat pada 28/5 ni. terpaksa la bergegas, rm200 kalo warranty void, tak ke banyak tu ??? Fikir2kanlah..


Itu cerita hari ni yang tak berapa menarik. Yang ni pula cerita semalam. Di mana semalam tetibe ada fogging @ semburan asap tu [untuk nyamuk aedes]. Budak-budak siap main lagi dengan tu, dah la aku pernah kena masa kat U tu, macam terperangkap kat dalam tu. Uhuk-uhuk la jawabnya, sakit kot. terpaksa bernafas dalam tu.. Alhamdulillah selamat. Tapi secara pelik bin benarnya, aku join gak semalam cuma tak la duk dalam asap lama-lama cam Bill Goldberg tu [dia ni lagi dahsyat]. Siap main mcm bunga api tu stay dlm tu lama-lama. Brr. Tak sakit ke tu ??



[Sebahagian daripada fogging]..

Hahahaha, tapi sangatlah sedih sebenarnya sebelum fogging tu. barang aku dari Singapura dah sampai..






Nak tahu apa ??
















Ni dia..






John Cena Never Give Up Purple [Fruity Pebbles] & The Nexus Top Rope

Sepatutnya, aku dapat dua-duanya Nexus,




tetapi disebabkan kealpaan manusia. Dia bagi aku John Cena tu. tapi aku redha saja, itu adalah lebih baik.
Daripada tu. dia bagi aku promo utk WWE Authentic itu bernilai RM65, tapi aku bercadang untuk beli bulan depan memandangkan aku da bantai 2 baju dgn duit aku sendiri. Tapi kepuasan tetap ada, siap pakai lagi lepas tu, for sure bagi aku, baju WWE ni dapat menaikkan semangat aku untuk lebih yakin. :) [Jangan marah bagi yang tak suka WWE atau Gusti yang sewaktu dengannya]. Papepun thanks kat mak aku sbb sponsor RM50.. jadinya, aku hanya mengeluarkan RM100 untuk ini, menark bukan ?? ;)
Alhamdulillah.

Cerita pasal 1st attempt kat baju john cena ungu ni, aku saja bawak pakai kat taman.. Then, adalah sepupu aku sorang ni.. Duk belakang aku diam.. Sambil Melakukan
"YOU CAN'T SEE ME" [seperti gambar John Cena di bawah]



Dalam bayangan aku terlihat jelas bayangan tangannya membuat gaya itu dan aku terus berkata
"Ko nak mocking aku ea ? "
"Mana de, dah kat belakang tu da cmtu, aku ikut ja"..

Jadi, tu la sedikit sebanyak. Nothing Interesting je pun..

Papepun, bersyukurlah dengan apa yang kau miliki, Kerana Allah tidak memberi apa yang Hambanya kehendaki, tetapi ALLAH akan memberi apa yang hambanya perlukan. Jadi, renung-renungkan dan selamat beramal.. Anda mampu mengubahnya. :)

Luahan hati sebagai Seorang Peminat Tegar Gusti.

Posted in: - 0 Comment
Pengajaran yang aku nak ambil daripada filem "Aku Tak Bodoh". Jangan pandang kekurangan sesuatu, pandanglah juga kelebihannya. Sama juga seperti Gusti dan lain-lain, ada pro dan kontra [baik dan buruk]. Jadinya, saya sebagai wakil Peminat Gusti Malaysia ingin berkata bahawa janganlah bersangka buruk dengan Gusti dan terlalu mengeluarkan ayat-ayat negatif sehingga menjatuhkan kami.. Pandanglah kepada kelebihannya juga. Seperti kemahiran mikrofon. seperti Mr.. Anderson dan juga Dwayne The Rock Johnson. Betapa hebatnya softskillnya sambil boleh diaplikasi dalam kehidupan dan dunia pekerjaan. Brr..

Copyright © 2010 Nothing Interesting All rights reserved. Powered by Blogger .

Design by themetraffic. Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.