7 Oct. 2011 11.47AM GMT +8

Posted in: - 2 Comment
BILA AKU NAK ADA PERASAAN TAKUT NIH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23th May 11.19PM

Posted in: - 2 Comment
Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Akan lahir selepas aku beberapa pemimpin yang mementingkan diri sendiri dan yang melakukan perkara-perkara yang tidak disukai oleh kamu. Para Sahabat bertanya, “Wahai Rasulullah apakah yang engkau hendak perintah dikalangan kami ini sekiranya terdapat perkara seperti itu? “Baginda s.a.w. menjawab, “ hendaklah kamu menunaikan tanggungjawab kamu dan memohon kepada Allah segala hak-hak yang kamu perlukan.”

Riwayat Al-Bukhari dan Muslim

23th May 2011 GMT +8

Posted in: - 0 Comment
Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu.Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas utk diri sendiri.
Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah.
Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan.
~Imam Hasan Al-Basri~

22th May 2011 8:48AM GMT +8 [Re-Edit]

Posted in: - 0 Comment
Semoga mangsa-mangsa tanah runtuh dan rakyat Palestin dilindungi Allah. amin


"Rasulullah SAW bersabda. "Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka."Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?" Baginda menjawab; "Apabila telah bermaharajalela bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita" - Ibnu Majah. via AtiQah Haron"

19th May 2011 3.08PM GMT +8

Posted in: - 0 Comment
Hari ni, tak banyak keistimewaan sangat. Cuma, aku bersyukur sebab dapat claim warranty laptop aku ni, sebab button play ada yang leftout. [laptop model Compaq Presario CQ42]. Tah camna dia leh cabut. getah dia tak sehati dengan button tu. last2 dalam bulan 3 tu tercabut getahnya. payah la nak tekan button play bila nak play lagu guna Windows Media Player, hanya mampu tekan ja, tapi agak bahaya sebab tiada resistant untuk elektrik, kalo voltan elektriknya tinggi, sah aku kena kejutan elektrik. Allahu'alam.. Tadi tu pun, keluar dgn bapak aku, thanks la sbb dia sudi bawak aku gi sana, dgn susah payahnya, demi anak-anak dan warranty aku yang akan tamat pada 28/5 ni. terpaksa la bergegas, rm200 kalo warranty void, tak ke banyak tu ??? Fikir2kanlah..


Itu cerita hari ni yang tak berapa menarik. Yang ni pula cerita semalam. Di mana semalam tetibe ada fogging @ semburan asap tu [untuk nyamuk aedes]. Budak-budak siap main lagi dengan tu, dah la aku pernah kena masa kat U tu, macam terperangkap kat dalam tu. Uhuk-uhuk la jawabnya, sakit kot. terpaksa bernafas dalam tu.. Alhamdulillah selamat. Tapi secara pelik bin benarnya, aku join gak semalam cuma tak la duk dalam asap lama-lama cam Bill Goldberg tu [dia ni lagi dahsyat]. Siap main mcm bunga api tu stay dlm tu lama-lama. Brr. Tak sakit ke tu ??



[Sebahagian daripada fogging]..

Hahahaha, tapi sangatlah sedih sebenarnya sebelum fogging tu. barang aku dari Singapura dah sampai..






Nak tahu apa ??
















Ni dia..






John Cena Never Give Up Purple [Fruity Pebbles] & The Nexus Top Rope

Sepatutnya, aku dapat dua-duanya Nexus,




tetapi disebabkan kealpaan manusia. Dia bagi aku John Cena tu. tapi aku redha saja, itu adalah lebih baik.
Daripada tu. dia bagi aku promo utk WWE Authentic itu bernilai RM65, tapi aku bercadang untuk beli bulan depan memandangkan aku da bantai 2 baju dgn duit aku sendiri. Tapi kepuasan tetap ada, siap pakai lagi lepas tu, for sure bagi aku, baju WWE ni dapat menaikkan semangat aku untuk lebih yakin. :) [Jangan marah bagi yang tak suka WWE atau Gusti yang sewaktu dengannya]. Papepun thanks kat mak aku sbb sponsor RM50.. jadinya, aku hanya mengeluarkan RM100 untuk ini, menark bukan ?? ;)
Alhamdulillah.

Cerita pasal 1st attempt kat baju john cena ungu ni, aku saja bawak pakai kat taman.. Then, adalah sepupu aku sorang ni.. Duk belakang aku diam.. Sambil Melakukan
"YOU CAN'T SEE ME" [seperti gambar John Cena di bawah]



Dalam bayangan aku terlihat jelas bayangan tangannya membuat gaya itu dan aku terus berkata
"Ko nak mocking aku ea ? "
"Mana de, dah kat belakang tu da cmtu, aku ikut ja"..

Jadi, tu la sedikit sebanyak. Nothing Interesting je pun..

Papepun, bersyukurlah dengan apa yang kau miliki, Kerana Allah tidak memberi apa yang Hambanya kehendaki, tetapi ALLAH akan memberi apa yang hambanya perlukan. Jadi, renung-renungkan dan selamat beramal.. Anda mampu mengubahnya. :)

Luahan hati sebagai Seorang Peminat Tegar Gusti.

Posted in: - 0 Comment
Pengajaran yang aku nak ambil daripada filem "Aku Tak Bodoh". Jangan pandang kekurangan sesuatu, pandanglah juga kelebihannya. Sama juga seperti Gusti dan lain-lain, ada pro dan kontra [baik dan buruk]. Jadinya, saya sebagai wakil Peminat Gusti Malaysia ingin berkata bahawa janganlah bersangka buruk dengan Gusti dan terlalu mengeluarkan ayat-ayat negatif sehingga menjatuhkan kami.. Pandanglah kepada kelebihannya juga. Seperti kemahiran mikrofon. seperti Mr.. Anderson dan juga Dwayne The Rock Johnson. Betapa hebatnya softskillnya sambil boleh diaplikasi dalam kehidupan dan dunia pekerjaan. Brr..

7:42am 24th April 2011 GMT +8

Posted in: - 0 Comment

IF YOU SMELL!!! WHAT THE ROCK ??? IS COOKIN'
hee. bukan tu. saje je. pinjam Dwayne "The Rock" Johnson punya catchphrase..
IF YOU SMELL!!! WHAT THE WORLD ??? IS PRESENTIN'..
aha. tu baru betul. alhamdulillah la I still smell what the world is presenting to me..
But, If I don't smell what the world is presenting
Will be like this

Agak la menyedihkan bagi "the people [credit to the rock]" yang rapat/mengenali aku. papepun aku nak minta maaf kat semua.. halalkan segala. kadang2 aku taklah sesempurna mana. aku dah berusaha memberi yang terbaik. cuma itu hanya engkau yang mampu menilai akan daku.. daku terima segalanya..

Back to the present.. just for tomorrow, I will be taking a maybe tough paper as I heard by much of student. they say that subject is hard or something.

9:00am-12:00pm, Wk 2, 25-Apr-11***
Modules: CS110
Groups: CSC159

2:15pm-5:15pm, Wk 2, 25-Apr-11**
Modules: CS110
Groups: BEL260

That's it. with 3 stars that I thought the subject much be revised because the subject includes facts and calculation, assembly language. but Alhamdulillah, I fit with this subject right now. how bout final..



Yes, that just I can do for now.. "JUST BRING IT: Dwayne "The Rock" Johnson". Eventhough you are in a give up mood. JUST BRING IT.. JUST BRING WHAT YOU HAVE IN YOUR MIND AND RELEASE IT ONTO THE PAPER.. [NEVER GIVE UP: JOHN CENA] [THIS IS HOW WE ROLL: John Cena Song: Number 13 in You Can't See Me Album]. Nah, that's all for the time being.. hope I can answer it with full of bless from Allah.. inshaAllah. :)
When you love Allah, Allah WILL LOVE YOU MORE.. IT DOES BETTER..


Best Regards,
MIN03RITY - "Be Unknown, It Does Better".

Final Exam.. Is Nothing More Than.. An Illusion..

Posted in: - 0 Comment
FINAL EXAM APR2011:
JUST BRING IT!
NEVER GIVE UP, CENATION.

9:00am-12:00pm, Wk 1, 20-Apr-11***
Modules: CS110
Groups: MAT183

9:00am-11:00am, Wk 1, 23-Apr-11***
Modules: CS110
Groups: CTU151

9:00am-12:00pm, Wk 2, 25-Apr-11***
Modules: CS110
Groups: CSC159

2:15pm-5:15pm, Wk 2, 25-Apr-11**
Modules: CS110
Groups: BEL260

2:15pm-5:15pm, Wk 2, 27-Apr-11***
Modules: CS110
Groups: CSC138

2:15pm-5:15pm, Wk 2, 28-Apr-11***
Modules: CS110
Groups: MAT263


END

16th April 2011 12:23PM GMT +8

Posted in: - 0 Comment
Hm hm hm.. Hey Hey Hey.. Hey Hey Hey..
I'll be the end of days..
Ting ting ting..
Tuan-tuan dan puan-puan
Wrestlemania 27 merupakan pay-per-view yang tak berapa mengancam sebab bertaraf biasa
kecuali utk undertaker vs triple H..
agak mantop disitu
[search YT or any video web streaming for WM27: Undertaker vs Triple H].
Sampaikan undertaker punya kepala mengalami gegaran akibat Triple H yg mencuba utk melakukan tombstone piledriver tapi menggunakan cara yg salah dan menyebabkan keadaan sedemikian berlaku..

Back to the present,
aku berharap sangat masalah aku dapat aku selesaikn dengan cepat kerana masalah aku ni kadang2 membahayakan aku dan mampu menjatuhkan prestasi aku sebagai mahasiswa yg berjaya..
Jadinya, to all the readers. aku berharap anda semua sihat2 selalu dan still on track of ur religion..

Dah la. tu je aku nk mengarut hari ni.. Nothing Interesting act. ;)

10:52am 15th april 2011

Posted in: - 0 Comment
dalam masa kelajuan internet sangat perlahan tadi.. aku saje je buat "blogwalking"
dan terjumpa satu ni.. http://hotneuzs.blogspot.com/2010/10/tips-mengawal-nafsu-syahwat-ringkas-dan.html [cuba lah baca]. so far, benda ni aku da baca and mmg sgt sesuai utk budak-budak yg selalu jatuh dgn nafsu gelap ataupun lebih baik dipanggil sebagai nafsu syahwat.. at least cara2 tu leh bantu korang yg dalam masalah sebegitu. terutamanya lelaki. as kita leh jadi insan yg tenang dan ceria kalau masalah itu teda dlm diri. kdg2, benda ni leh membantutkan prestasi kerja seharian sbb kita tak berapa nak concentrate dlm melakukan kerja. tapi, itu kalau kita fikirkn benda itu. kalau tak inshaAllah la, very optimistic ou. ;) papepun, may Allah bless dan semoga kita semua mati dalam keadaan husnul khatimah [mati dalam keadaan baik]..

P/S: nak tahu lebih lanjut, tekan link yg aku letak kat dlm blogpost ni..

4/4/2011 10:57AM GMT +8

Posted in: - 0 Comment
WWE WRESTLEMANIA 27.. COMING ANG GOING TO THE END TODAY.. ????

4:19AM 2th April 2011 Shocking ???

Posted in: - 0 Comment
then. for til then aku nak sambung buat calculus. tapi da ada budak Counter Strike Source nama dragonfly dan dragon.. masuk Terrorist while roommate aku plus the 2 others CT.. tgh lawan2.. lps tu letupan dan blackout berlaku.. agak terkejut la time tu.. but withouth think anything. aku keluar je terus dari bilik.. mampus ar ape nak jadi. janji nyawa selamat. but.. lau ajal aku. aku terima je ar.. agak2 kalau nak bangga pun aku tak mampu nak bangga walaupun aku leh kira top 5 sampai dulu.. range maybe still dlm range bomba ckp. in 5 min times.. alahai.. takpe la..
agak2 plan aku hari ni sebenarnya nak buat calculus yg tertangguh.. then main CS as selingan supaya aku tak cpt bosan dan ngantuk. tgk la ni..
kejadian tadi berlaku dalam 3:10. then almost 1 hour waiting for others to come and listening for briefing..
Anyway, thanks for tha very shocking FireDrill.... hope leh aplikasi nnt dalam kejadian yg sebenar. Allahu'alam
plus.. event ni pun ada kupon.. WHAT THE FISH!!!!!!!. siap RoomMate aku kata lagi, kupon celaka pagi ni.. brr. tapi takpe ar. brr. alang2 menyeluk diri. jom stay sampai subuh sekali.. brr. adios..

1:31AM 25th March 2011

Posted in: - 0 Comment
Another Me....
Is What There Will Never Be..
Another Life Like This You'll Never See..

Another Morning create some motivation
Another Place create some complication
Just don't think that complication was hitting
But just think that is the simplification
Hee..

[Takdok keje bermadah bodoh-bodoh pagi ni.. ;]

Tembak episod 1: Jangan Pandang Kamera!!

Posted in: - 2 Comment



Agak panas juga bila ditembak oleh member aku sorang ni. yang hok namonyo Ain.Tapi takpelah, aku bantai je ar pic random yg aku ada takat ni
ting ting ting


Tu dia..



Haha. tu je la yg aku mampu since aku ni in mood "Be Unknown, It Does Better"..
Jadinya, nak tagged sape ek ???



jap (x3)

hmm
1. Machomil
2. Ruby
3. Diyana

ahha. tu je la yg aku dapat tembak since da lme xmasuk blog ni.. adiosa..

5/3/2011 12.05PM GMT +8 [Re-Edited within times]

Posted in: - 4 Comment
Actually, just want to share the book @ e-book @ electronic book that's called...
.
..
...
....
.....
THE PORN TRAP


Bukan apa nak kongsi buku ni, sebab boleh dikatakan ramai orang yang terjebak dalam kancah *pornografi (benda lucah/filem lucah/video lucah/gambar lucah/perlakuan lucah/melancap/onani).
Tujuan aku kongsipun sebab nak tolong membantu sedikit sebanyak tentang pro dan kontra pasal pornografi ni.

Setakat yang aku dah baca [secara fast forward], buku ni sepertinya agak detail [telus & terus] menceritakan tentang keburukan *porn sama ada sebelum dan selepas kahwin. Ayat yang sempat aku snap dan aku rasa menarik untuk aku kongsikan

PORN GIVE YOU WHAT YOU WANT AND ALSO THE THINGS THAT YOU DIDN'T WANT


Lebih kurang begitulah bunyi ayat dia. Aku sarankan supaya korang leh galakkan dorang baca buku ni sebab kebarangkalian untuk dorang sedar tu agak tinggi dan mampu sedikit sebanyak membantu mereka keluar daripada kancah dunia *pornografi.

Jadi, kepada sesiapa yang berminat untuk membaca/muat turun buku ni, boleh pergi ke laman web ni: Klik Sini.

Terima kasih..
P/S: Minta maaf kalau ada ayat kasar dalam ni.
*porn=lucah pornografi=bahan lucah [sama je la maksud tu. saje highlight.

1 March 2011 10.07AM GMT +8 [UTC +8]

Posted in: - 0 Comment
HUSTLE, LOYALTY, RESPECT A LEGEND.. AND NEVER GIVE UP X3


That song just another John Cena quote of their life. That has been used for a long-long time since 2006.. @ The song is called Hustle Loyalty Respect by John Cena featuring Bumpy Knuckles. Just in short, don't wanna talk about that too much.. HLR is needed always in ur life too. Hustle means fight hard, loyalty is loyal to others and respect is respecting others.. Don't coz of you're not clever, u feeling down.. [NEVER GIVE UP CENATION].. So much for CENATION I think, maybe at WWE Wrestlemania Pay Par View on 4th April 2011 [Malaysian Time], you maybe will see The Rock vs Cena vs Miz. But anyhow, maybe the match will held later as Cena is the number 1 contender for WWE Champion right now to face the WWE Champ The Miz at WM.. If cena vs rock vs miz. I'm much more prefered to choose The Rock as the winner although I was a part of CENATION, maybe this WM was the most electrifying show in all of entertainment.




Down Since Day One

How bout that, act it was the back of the John Cena old Hustle Loyalty Respect Shirt when he's leader of Chain-Gang Soldier. This shirt las was wear by John at WWE Wrestlemania 22 I think, the day that he's have a match with "The Celebral Assasin'" Triple.............. H. I just want the shirt damn much.. but now sold out already.. just want to make sure to find the rough design so I can print to any shop that offered that..

Another topic... just a sure, this 2nd semester are worrying me. About my attitude, sometimes good, sometimes bad, maybe Allah want to test me. So, I will accept that as long as I am muslim. That's why I love Islam so much. This happiness can't find in any other religion than Islam. What a beautiful movement.. Sometimes it keeps me to back on track @ the easiest translation is to stay in love with Allah. So that Allah will always love me as long as I remember him.. Alhamdulillah, thank you Allah. Hope You'll success and will find better life. May Allah Bless.. :)

1.1.11 [1.21am GMT +8]

Posted in: - 0 Comment
Tahun Baru ??
2011??
Azam Baru ??
Semangat Baru ??
Baju Baru ??
Seluar Baru ??
Handset Baru ??
Gaya Baru ??



Nah.. tak perlu semua tu. cuma ku harapkan ku bisa menjadi lebih baik. azam yg lepas-lepas pun mana capai lagi sebab itu utk jangka panjang. walaubagaimanapun. selamat tahun baru 2011.. nah. tata.. salam

Copyright © 2010 Nothing Interesting All rights reserved. Powered by Blogger .

Design by themetraffic. Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.