Random..

Posted in: Lables: , - 12 Comment
Sudah lama aku telah menggunakan internet
Internet juga sudah menjadi bahan terpenting seluruh rakyat
Dan Internet berjaya mengubah aku menjadi baik dan jahat
Dan Internet juga berjaya menyatukan rakyat
Tapi lagi baik Bola Sepak
Easy to talk.. Easy to connect
Like Wonderpet said: Apa Yg Penting, Kerjasama..
:)
_______________________________________________________________________________________

haha.. Ceriakn Diri Anda [Ria said].. hehe
since dia tahu aku update blog
haha
dia teman aku mlm ni
thanks Ria..
almost 0404 dah
dia memutarkan apa-apa jenis lagu
tapi dia lebih menggemari K-Pop
cam band FT Island, G-Dragon [Big Bang]
dulu actually aku tak tertarik sgt
but bila FT Island
nmpk lagi menarik
DBSK [TVSQ] tak berapa memikat hati aku
Now.. dia pasang Selawat Syifaa
hehe
rse cam better lgi la
coz da blurr
baik bantai je
lol.. xD

Since I saw you last night
I feel that I was in loved with you
But I don't understand what I'm doing now
I am suddenly thinking of you
Just like the Atreyu song.. "I will wait for........ you"
I hope you will be here with me.. for me.. forever..

0356 [25/12/09] GMT +8

Posted in: - 0 Comment
Na na na na na na..
Lolol..
K now
entah....

Jari-jariku masih lagi di papan kekunci bersama-sama tetikus menemani
Lalu ku buka Facebook, Twitter dan Myspace ku..
Sungguh tidak la seronok sebab aku ni bukan jenis "Popular Guy"
I like to live on my own.
By the word "Be Unknown, It Does Better"
It actually does better.. can make your life more cheerful with not so many friends
just a family and some true friends.

Entah..
2 je kut
lol.. xD

5:29 am [gmt +8]

Posted in: - 0 Comment
hmm just chatting with syahirah [budak MS]
haha
rindu gak kat member aku yg sorang ni
so.. sje la tanya khabar.
nothing much
dan tgk twitter and facebook for update
sume kepoh pasal Brittany Murphy
xpe la
org bru mati
so.. RIP Brittany Murphy..

Larut Malam/3.19 am Monday

Posted in: Lables: - 7 Comment
Assalamualaikum
entah.
this larut malam
actually tgh cari masa untuk tulis warkah wat seseorang yang mungkin tengah marah kat aku
so
aku dlm fikir-fikir tu
adalah poem aku buat ni ha.. sambil chat ngan ria.. hehe..

adoi..
tgklah ni


dalam dunia
ada suka, ada duka
ada tawa, ada hiba

ku pendam segala rasa yang tak senang
agar kau bahagia
mungkin aku menderita

tapi
kau yang mampu mengubat deritaku
kerana hanya kau yang mampu melengkapi kekurangan pada diriku ini

namun
apakan daya
kadang kala kau menyakiti hatiku
tapi aku masih dgn pendirianku

kerana aku masih cinta padamu
cintaku kepadamu tidak pernah hilang dalam hatiku ini
pengaruhmu terhadap diriku amat hebat
walaupun pada batinnya kau masih mencintai orang lain

tapi
aku masih percaya
kau akan mencintaiku pada satu hari
yang waktunya tidak akan pernah ku jangka
hanya tuhan sahaja yang tahu


aku bantai je tadi
so
maybe cincai boncai and xsesuai utk warkah aku tu kut
ahha
tgk lah nnt.
Posted in: - 0 Comment
sorry coz xupdate.. nnt la.. aha.. maybe after 8 december..

Dah Nak Raya Dah

Posted in: - 2 Comment
Hampir lebih 10 kali aku dengan lagu Atreyu-Storm to Pass, Three Days Grace-World So Cold ngan Rabbani-Mentari Merah di Ufuk Timur.
Entah pe la aku buat hari ni. Balik sekolah pukul 4 something.. then gi sekolah balik.. duk kat sekolah rendah. sampailah hujan lebat..
ada thunderstorm gak
agak seram juga sebab nampak cahaya dia kat dpn mata..
but bukan kat bus stop sekolah rendah..
Main Fifa Online 2 pun belum lagi..
Tak tahu nak wat pa.

Dah nak raya dah.
Tak tahu la raya tahun ni macam mana, tengoklah nanti..
Aku ni kuat makan juga sebenarnya
bila time puasa ni.
dapat aku jaga makan
haha
then 2morrow kalau xde arah melintang.. aku main bola cam biasa.
hehe
mesti certain peeps akan cakap "Wey.. ko tak puasa ke ??"
sedangkan Nabi berperang masa bulan puasa.. panas lagi tu.
Tahun ni alhamdulillah
Masa puasa sejuk je do
walaupun ada matahari..
Tunggang motor sedap je..
hehe
Syukur Alhamdulillah.

Yang aku tahu
Raya pun da nak dekat.
Lagi 2 hari je.
Tak lama.
Kejap je tu
Wallahualam

Buku.. ko tunggu aku.. aku nk carik ko
hehe
[Aku harap dpt pegang buku time raya nnt.. hehe.. Doakan aku..]

Kalau aku terlanjur pape ke
dlm semua perkara. harap dimaafkn kesalahan yang lalu
Sedangkan Nabi ampunkan ummah. apatah lagi kita yang lemah ni.
Pikirlah sendiri.

2.09 AM.. :)

Trialling Vanishing..

Posted in: - 0 Comment
Entahla.. da hampir 3 minggu but rasa baru 1 minggu trial.
Cepat masa berlalu.
Banyak benda dah aku buat..
Keputusannya.. Lepas Raya ni la.. [lambat betul, dah nak SPM tu]

Setakat Sabtu 12Hb.. aku baru saja wat satu warkah untuk sorang budak. [Bukan surat cinta ek..]
Just tak tahu nak terus terang macam-mana. kalau jumpa face 2 face.. Waalaikumsalam la jawabnya.
Aku tak tahu keputusannya sebab baru bagi Warkah tu hari ni..
Aku sedia menunggu maklum balasnya..

Reverse to trialling vanishing yang bakal berlaku besok setelah 3 minggu trialling fullishing starting. The End.. Add Math dengan Biology kertas 3..
Bio tu takde hal sangat.
Add math ni. .aku tak tahu nak cakap macam mana
Jap lulus.. jap fail.. Adoyai..
Apa-apa pun.. aku nye trial SPM habis besok.. so.. Chaiyok utk dak yang mendudukinya..

Dahla.. nanti aku sambung..

5 Jujur 2009.. hehe.. [1st batch on new name]

Posted in: Lables: , , - 0 Comment


5 Jujur or dulu dikenali sebagai 5 Sains 2 pada tahun-tahun sebelumnya.. :)
Good Luck utk SPM tahun ni...

Salam Merdeka & Salam 1 Malaysia..

Posted in: Lables: , , - 0 Comment




Haha.. Sorry tetibe je letak gambar Frank Lampard dengan Sami Hypiaa [Fifa Online 2] ni
hehe
saja je nk letak sebab aku peminat Chelsea
Back to the topic yang aku nak tulis..


Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.. Itulah slogan bagi gagasan 1 Malaysia yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri Malaysia ke-6 iaitu Datuk Seri Najib Tun Razak yang bertujuan untuk menyatupadukan kaum Melayu, Cina & India dan lain-lain..
Telah lama Malaysia mahu membentuk perpaduan supaya negara jadi aman dan makmur.
Walaupun pada zaman negara kita dijajah,
kaum masing-masing mementingkan kaum masing-masing.. Tapi, Alhamdulillah..
sekarang ni makin cerah masa depan untuk menyatupadukan kaum ni
hehe..

Habis pasal itu,
Merdeka 52..
hehe
agak lama juga la..
walaupun tidak selama negara kita dijajah..
Aku bangga juga duduk di tanah air yang tercinta ini.
Aku harap kita semua MERDEKA!!! dari segala perkara yang merosakkan diri kita.. :)
hehe


Semoga Berjaya untuk calon-calon UPKK, UPSR, PSRA, PMR, SMA, SPM, STPM dan yang sewaktu dengannya.. Amin..

Renungan je...

Posted in: Lables: , - 4 Comment

2.34am August 26/09

Posted in: - 2 Comment
Selamat pukul 2.34 am.. lagi 3 jam je nk sahur.
Sorry tido lmbt [ckp kat diri aku..]
Mostly.. the conclusion is.
aku not totally prepared for everything that I've must come through..
haha.. any tips for knowing myself much better. [question mark]
hmm.. entahla..
just nk tahu sje apa yg aku nak
aku terlalu TAMAK!!!!!!!
kenapa ni ?????
wallahualam.
Only god knows..

WWE Morning Crew P2

Nah..
Jeff wat keje gila dan menyebabkan dia kalah lagi..

Tak habis habis
dan lps kekalahan Jeff.. lampu kat ring tu terpadam
later
CM Punk angkat tangan tanda kemenangan
dan dia tak sedar Undertaker dah berada kat celah kangkang dia
then dia kena "Chokeslam"..
Padan Muka CM Punk [Phil Brooks]

Dan lastly.. hehe..

Tgklah sendiri.. hehe..
Tamat Edisi WWE Morning Crew utk SummerSlam..

WWE Morning Crew

Posted in: Lables: , , - 0 Comment
haha
salam
hari ni.
benda ni je la aku buat..

tak tahu nk buat apa dah.
boleh la gak
but
aku dpt tgk 1 match je
yg lain semua kena shut down.
adoyai
ni pun last match.. TLC.. Jeff Hardy vs CM Punk
OMG!!! Jeff jadi hantu...
npe la dia cat muka dia camtu
btw.. all the best utk jeff hardy pagi ni [mlm kat USA]
later..

Random saja..

Posted in: - 2 Comment
First of all.. sorry sbb tak update blog.. boleh juga dikatakan sibuk sbb nk cari cara utk belajar secara konsisten
walaupun selama ni aku tak pernah buat.
nk usaha sahaja..
wish me luck.
hmm 2nd.
nk mintak maaf kat semua org yg aku kenal sama ada fantasi mahupun realiti
manusia semua ada kekurangan.. tetapi kekurangan tu sama-sama la kita atasi..
amin...
Posted in: Lables: - 10 Comment


Selamat Pengantin Baru untuk abang kepada kawan aku tu.. hehe.. Semoga bahagia la ek.. Amin..

Mencari.. :)

Posted in: Lables: , - 11 Comment
kerana Kehidupan di dunia ini hanya sekali
kita hanya merantau di bumi ini
lautan api diredahi
lautan ombak direnangi
untuk mencari nyawa di lubuk duniawi
sungguh banyak yang kita temui
hanya satu yang dialami

kerana ini,
nyawa diri dikorbani
hutan punca perlindungan diri
sebagai sumber inspirasi
untuk menguatkan keazaman diri
kejayaan dikecapi
Nur menghiasi diri
sebagai penyuluh kehidupan ini
yang mencerahkan hati yang dihitami
untuk melindungi diri yang rakus ini
supaya dapat mencari yang hakiki


* terima kasih kat kawan-kawan yang tolong aku.. hehe.. Mencari tu tajuk Poem ni.. hehe.. thanks Ameera.. hehe. dan tak lupa juga kepada membe aku yg sorang tu, hehe..

Sorry..

Posted in: - 4 Comment
"Sorry" sebab tak layan korang
"Sorry" sebab aku macam sombong sikit
"Sorry" sebab aku hide online kat MySpace
"Sorry" sebab blog ni buruk sikit
"Sorry" sebab aku tak dapat hiburkan korang
"Sorry" untuk segala-galanya.
"Sorry" Mate...

Isnin + [11.05.09]= Sama la tu.. hehe

Posted in: - 9 Comment
hohoi
doakan aku ea utk minggu dpn
sbb aku pun asyik dlm kerunsingan je.
tolong ek
InsyaAllah aku akan doakan korang sekali
sama-samalah berdoa dan berusaha utk mencapai kejayaan.. AMin..

Pabila Internet Download Manager tidak mampu men"copek" lagu di MySpace.. [Tak boleh pakai dah]

Posted in: Lables: , , - 6 Comment
Maka dengan ini
myspace punya lagu masih boleh di"download" dengan menggunakan Orbit Downloader atau terus sahaja memasukkan link seperti dibawah.. :-

Mula-mula.. buka MySpace mana mana artis



2. Copy alamat myspace artis yang anda pilih di Address Bar.


3. Masukkan alamat yg telah di"copy" ke dalam kotak yg disediakan seperti yg dibawah..



4. Pilih mana-mana lagu yang mahu di"download"


5. Lepas da pilih nanti dia keluar macam ni [kat bawah]

6. Selesai.. boleh sudah dimuatturun..

Selamat mencuba..
hehe.

[Ditulis sepenuhnya oleh aku..]

*Klik pada gambar tersebut utk paparan yg lebih jelas.. Bukan view image ye..

:) Peace No War..

Pagi yang gelap.. Hehe.

Posted in: - 2 Comment
Memang gelap pun
baru je pukul 6.17 pagi
Alhamdulillah dpt bangun awal di pagi yg gelap yg indah ni.
hehehe.
Korang pun tahu hari ni hari Buruh an [Buruh Kasar dan Buruh Lembut]
hehe.
jadi..
kan ni first week of may
hehe
gaji ada bai
poket byk
hehe
so.. jgn la membazirkan duit parents
hehehehehehe..

Peace. .Salam..

Fifa Online 2 [26th April 2009]

Posted in: - 2 Comment
Hari ni hari ahad
aku baru je nk start lek main fifa online 2 setelah da 3 hari x men.
hehe
saje je aku login kat world tour mode hari ni sbb nk test aku ni power ke tak sbb aku x training fifa online 2 time 3 hari tu, just main Fifa Offline Series: Fifa 2005
Aku kan budak suka game dulu dulu.
haha.
mula mula
just main mcm style biasa je
passing memanjang.
hmm dan..
after aku menguasai babak pertama
dia mcm terkejut sambil berkata..
wtf
bawah ni buktinya..
hehe



kalau ada sesiapa main fifa online 2
add la aku. [mana-mana dua id di bawah]
1. ThaUntouchable
2. Minority

thank u..

Selangor.. :)

Posted in: Lables: , , - 2 Comment

Haha..
tahniah kepada Amri sbb da selamatkan selangor dari kalah masa tambahan 1.. :)
hehe.
walaupun perlawanan x seberapa.. tapi sejarah tercipta kembali.
selangor menang.
hehehe..
thanks kepada safee sbb dpt jaringkan penalti tadi
Alhamdulillah..

Unable to Open Hard or USB Flash Drive with Windows Script Host Cannot Find Script File autorun.vbs Error

In some situation especially when anti-virus program has cleaned, healed, disinfected or removed a worm, trojan horse or virus from computer, there may be error happening whenever users try to open or access the drive by double clicking on the disk drive icon in Explorer or My Computer window to try to enter the drive’s folder. The problem or symptom happens in hard disk drive, portable hard disk drive or USB flash drive, and Windows will prompt a dialog box with the following message:

Windows Script Host

Can not find script file autorun.vbs.

Sometimes you will be asked to debug the VBScript with error code of 800A041F - Unexpected ‘Next’.

or

Choose the program you want to use to open this file with:

In this case, the “Always use the selected program to open this kind of file” option is grayed out.

The symptom occurs because when autorun.vbs is created by trojan horse or virus. The virus normally loads autorun.inf file to root folder of all hard drive or USB drive, and then execute autorun.bat file which contains script to apply and merge autorun.reg into the registry, with possible change to the following registry key to ensure that virus is loaded when system starts:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
Userinit=userinit.exe,autorun.exe

Finally, autorun.bat will call wscript.exe to run autorun.vbs.

When antivirus or security software detected the autorun.vbs file as infected, the file will be deleted or removed or quarantined. However, other files (autorun.*) and registry value still referring to autorun.vbs, and this document no longer exists, hence the error when users double click to open a drive folder.

To correct and solve this error, follow this steps:
Run Task Manager (Ctrl-Alt-Del or right click on Taskbar)
Stop wscript.exe process if available by highlighting the process name and clicking End Process.
Then terminate explorer.exe process.
In Task Manager, click on File -> New Task (Run…).
Type “cmd” (without quotes) into the Open text box and click OK.
Type the following command one by one followed by hitting Enter key:

del c:\autorun.* /f /s /q /a
del d:\autorun.* /f /s /q /a
del e:\autorun.* /f /s /q /a

c, d, e each represents drive letters on Windows system. If there are more drives or partitions available, continue to command by altering to other drive letter. Note that you must also clean the autorun files from USB flash drive or portable hard disk as the external drive may also be infected.
In Task Manager, click on File -> New Task (Run…).
Type “regedit” (without quotes) into the Open text box and click OK.
Navigate to the following registry key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Check if the value name and value data for the key is correct (the value data of userint.exe include the path which may be different than C drive, which is also valid, note also the comma which is also needed):

“Userinit”=”C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,”

If the value is incorrent, modify it to the valid value data.

Ahli Gusti Mati..

Posted in: - 0 Comment
Baca dulu kat bawah



The medical examiner in Hillsborough County, Florida ruled that the death of former WWE wrestler Andrew "Test" Martin was a result of an accidental overdose of Oxycodone according to the UK Sun.

Oxycodone, the active ingredient in the painkiller OxyContin, is also known as "Hillbilly Heroin" on the street.

Martin was found dead in his Florida condominium on the night of March 13 after a neighbor reported to police that he had laid motionless inside for at least 24 hours.

The former professional wrestler was well liked among his peers and successful in his career.

During his time with WWE he held three individual championship belts, including the Intercontinental Championship, as well as being a tag team champion.

Kesimpulannya.
=Ramai ahli gusti yg beragama bukan samawi mati disebabkan oleh dadah.
So.. WTF ???? Mati akal dow dorang tu. Adoyai.. Contoh cam Eddie Guerrero, Chris Benoit, Bam Bam Bigelow... dan sebagainya..

Lagu Oh Lagu..

Posted in: - 11 Comment
Salu korang downlaod kat ne ?
guna P2P ke.. ???
ke kat blog ke.
mne-mne ???
kongsi ek
bak kata budak komp..
sharing is caring...

Hashimm.............

Posted in: - 0 Comment
Hehe..
sje je letak.. tengah selsema seyh.
da 3 minggu aku rasa but yg minggu ni lagi teruk..
haha..

Soalan Bodo 1..

Posted in: - 10 Comment
Hmm.. sorry la tanya soalan bodo ni
hehe
hmm pada pendpt korang.. npe kalau kat kenduri kahwin diaorg upah dj ?
adakah utk menghiburkan pengunjung ?
or something else ?
kat luar negara ada ke lagu-lagu yg didendangkan seperti di Malaysia ketika kenduri kahwin ???

FOL 2 Multiplayer Gameplay..

Posted in: - 0 Comment
Sorry for the quality...
Not the best gameplay because I'm NOOB..
lol. xD

Sad End Moment..

Posted in: - 4 Comment
Sorry kalau tajuk dia pelik sikit.. Walaupun aku takde banyak ayat hari ni..
Don't know what to say.. Just nak cakap member aku sorang ni iaitu Habib Daniel ngan adik dia.. Harith Daniel dah nak bertukar sekolah kat Perak hari ni.. What a f****ing sad moment.. Benda ni kitaorg tak expect sbb berlaku secara tiba-tiba.... dah la baru kenal dalam 2 tahun lebih.. :(
So.. itu je ar aku dpt ckp.. dah x leh nk ckp lagi...

To Habib & Harith: Do your best.. Semoga menjadi insan berguna di masa-masa akan datang.. Kalau de masa dtg umah aku.. haha.. InsyaAllah aku akan ajar ilmu komp aku..



Peace

Assalamualaikum...

Baca kat Situ gak

Bicycle Drift Malaysia.. :)

Posted in: Lables: , , - 1 Comment


Selamat menonton.
100% Puncak Alam..
hehe
Cameraman x power.. aku .
hehe

Public Discussion 1

Posted in: Lables: , - 6 Comment
Hmm.. Assalamualaikum dan selamat sejahtera utk semua..
hehe..
Dalam post ini..
Kita akan membincangkan tentang hadiah yang anda memang nakkan sangat ?
Untuk jangka panjanglah..
Lol.. xD
Kalau macam aku.. aku nak kasih sayang semua orang.
Haha..
Anda pula bagaimana.. ?
hehe..
[Kongsikan bersama ek..]

Copyright © 2010 Nothing Interesting All rights reserved. Powered by Blogger .

Design by themetraffic. Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.