Kenduri Kawanku di Kuala Selangor...

Posted in: Lables: , , , , , - 24 Comment

Hmm.. Kawan-kawan..
Nak tahu tak ?
.....................................................
Hehe..

Hari ini kan... Ada Kenduri Kahwin, Pelbagai jenis kaum datang,
termasuk dari India.. hehe.. [Belagak lak aku ni]...

Bermula di "Traffic Light" untuk pergi ke Ijok pada jam 9.05..
Menunggu ketibaan bas pada 9.20 "something-something"
Haha,
[Thanks to my best friend: Uwais.]

Tapi tak best sangatlah sbb 2 orang je ikut..
......................................................

Dah sampai kat "Station Bus" Kuala Selangor..
Tuan Rumah datang menjemput kami berdua dengan menggunakan kereta Perodua Kancil..

Sampai dirumahnya, macam-macam ada.. [Pelbagai Kaum termasuk Kami]..
Haha...

Biasalah tu..


Ni Gambar orang yang nak bersanding tu..


Dalam pukul 11.00 a.m., kitaorg bertolak ke Stadium Kuala Selangor dengan bantuan saudara-mara Adi @ Tuan Rumah ..
Sampai disana, kitaorg masuk ar jap,
tapi keluar balik sbb takde org yg kenal..
Lps tu "just" melawat stadium kat sana.. [Round & Round la senang cite]..
Haha..

"Just Nice"

Hehe..

Dan kawan Adi ni datang lak..
Pada mulanya aku tak kenal..
tapi bila sembang-sembang jap.
Kenal la diaorg tu sapa..
Crow siap panggil aku "Untouchables" agi..
haha
Teruja aku...
Crow ajak kitaorg masuk kat stadium lak lps tu sebab dah lapar sangat..
Haha..


Ni la Uwais.. ["Handsome" tak ?]


Makanan yang kitaorg start makan adalah Cendol [Kalau Barat=Cendol ini adalah Pencuci Mulut, kat Timur=Cendol, buah sebagai Pembuka Selera pada dasarnya]
Hehe..

Dalam masa makan-makan tu adalah orang bagi benda ni... [Tgk kat bawah..]







Turunkan lagi...















Lagi..












Itu je la yang kitaorg dapat.. Hehe.. [Siap ada tajaan lagi.. (Saja nak "promote")]






Pengantin baru je nak duduk.. Hehe..






Tu lah pengantin bersama Saudara Mara dan Ahli Keluarga


Bagi aku, perkahwinan ni menarik la sikit sebab pertama kali tengok..
Tapi, diaorg masih lagi mengamalkan Adab Bersanding orang Melayu..
Itulah bagus..
Haha...

Selepas itu, kawan aku ni dah tah pape sikit..
Dia "Snap" la satu gambar.. [Tertera di bawah]


Itulah gambarnya


Haha..
Pelik kan..



Gambar wajib ni.. Hehe..[Adi sebelah kiri, Tha Untouchables sebelah kanan]


Waktu sudah menunjukkan hampir pukul 3.00 p.m.
Haha..
[Rasa tak sampai hati nak tinggalkan kawan aku ni..]
First time ever jumpa....
Dan Adi segera mendapatkan kunci kereta Kancilnya utk menghantar kami ke Stesyen Bas semula..
Sedih gak..
Sebelum tu..
aku tangkaplah gambar luar Stadium ni..


Cantik Ke ?..... Hehe....


Dalam kereta lak..


Itulah Crow @ [Aku tak tahu nak eja namanya]


Dah sampai kat stesen bas tu..
Adalah "Omputih" ni minta bantuan kat kitaorg..
Ada seorang India ni, dia suruh "Omputih" tu tunjukkan bas Batang Berjuntai..
tapi kitaorg rasa kesian la pulak..
Sbb kitaorg tak "sure" sama ada bas tu akan berpatah balik ataupun diaorg akan gi ke laluan Batang Berjuntai atau sekarang lebih dikenali sebagai Bestari Jaya..
"Omputih" tu tanya, Where's the Kuala Selangor Fireflies resort..
Sama-samalah kitaorg tu blur, [tapi masih faham lagi bahasa Inggerisnya]..
Nasib baik lah de Sorang Pompuan ni bantu si Uwais ni..
haha..
Tapi kesian gak kat "omputih" tu..

Dalam perjalanan tu,
Uwais pun ada rasa simpati kat "omputih" tu..
[Uwais berkata: Rasa nak patah balik je tolong "omputih" tu..]
Masa tu nampak lah "Fireflies Park" Kampung Kuantan..
[Uwais berkata lagi: Betullah kat sini [Kg. Kuantan]]
Tapi nak buat macam mana..
Dah jauh..
Tak boleh la patah balik..

Walau macam-mana pun, tetap seronok juga sebab dapat banyak pengalaman..

P/S: Terima Kasih kepada Adi Ismail kerana menjemput aku.. I really appreciate that..


Sementara tu.. tengok la Iklan yg kawan aku ni buat.. Hehe...



24 Comment:

skull said...

weh kenduri sape tu ye....


hey.nice..
thx...
dont warry..orang putih tu ko jangan kisah kan sgt..hahahahahaha

next time datang lagi...

cato;patchi said...

wah pengantin orang india muslim ke camne

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

-Adi Ismail
haha..
kenduri ko la Adi..
haha..
ok..

-Aishahtur
Hehe, takde la.. Islam gak.. Cuma ada la salasilah India [Ahli keluarga mereka] sikit..
:)
So.. jadilah Mamak [mcm orang selalu panggil]..

Anonymous said...

ulamak....adi jmput member yg x pnah dijmpa....gila kentang

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

haha..
biarlah dia nak jemput sapa-sapa pun.. :)
kitaorg baik je.. :)

Muhiddin said...

haha....

best x ko kat stadium sane ?
gambar crow lawak la aku tengok ...
hehe ^^

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

best gak doh..
tak leh lupakan.
btw, ko suh ar diaorg bersihkan stadium korang tu..
hehe

tieq said...

^.^
cam besh je.. my cousin ade gak kahwin aritu at Labuan.. tp x dpt pegi.. T.T coz exam.. xp
anyway, nice posts u have here min.. ^^

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

haha..
thanks tieq.. :)

fara said...

nice ..
dekat2 je ngn umah fara 2..
rse2nye knl la akk 2..
but not so sure..
pepn..
nice wedding la..
n minoe ..nice ur blog..
;)

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

haha..
thanks fara.. :)
btw, dekat ek..
hehe..

cicakgirl said...

Salam Singgah ^^

Perpaduan Teras Kejayaan =)
dapat makan free ^^
dapat makan angin ^^

orang-orang dalam iklan tu macam sedang berlatih untuk olimpik negara akan datang^^

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

haha.. :)

NADIAfarhana :)) said...

sy xpnah g kenduri kt stadium..
hehehehe :D

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

haha... :)

skywalker said...

hahahaah nice one!
saye suke tgk yg dialog gif tu xD

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

lawak an ???
hehe.. :)

syahirah said...

hahah..
tesengeh gk aku sensorg sbb bce blog ko ni..
agk klako..
hihi..
within one day tu je ko da lalui mcm2 en?
cm tu la nmenye idop..
penoh cerita..
penoh warna-warni..
haha..
:D

Shasha said...

Hehe...

korek hidung berjemaah,
mmg xde keje :PP

mesti best kn kenduri tu,
blh la mkn byk2,
sbb kalau tkt gemuk
lps mkn blh lari
keliling stadium :DD

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

-Syahirah
ye syahirah.. hehe..
tau xpe..
betapa seronoknya kehidupan ni..
walaupun aku ni mcm anak dara sikit..
haha..

-Syafira @ Shasha
haha..
mmg best pun..
first time jumpa ngan kawan myspace...
nasib baik dijemput.. :)

syahirah said...

uish!
ank dara?
apsal lak??

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

haha..
aku ni bukan selalu kuar rumah..
paling banyak aktiviti aku adalah memandang komputer je.. :)

syahirah said...

ow..
cm tuh..
haha..
ok la tu..
xdek r jd kutu rayau..

Tha Untouchables™ Fanatic.. Lol said...

hehe.. :)

Post a Comment

Just leave what you want too.. It Doesn't Matter What You Think [The Rock].

Copyright © 2010 Nothing Interesting All rights reserved. Powered by Blogger .

Design by themetraffic. Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.